Jak správně pečovat o Helly Tech® oděvy

Správné pečování o vaše Helly Tech® oděvy je zásadní pro jejich životnost. Mytí odstraní z povrchu znečišťující látky jako jsou oleje, špína nebo sůl a tím umožníte membráně, aby správně fungovala po delší dobu.

Nevíte, kdy je ten správný čas na umytí? Zde je pár praktických rad, na které se zaměřit:

    • Pokud kapky vody nezůstávají na povrchu a začnou zanechávat mokrá místa, pak je to znak toho, že voděodpudívá vrstva (DWR - durable water repellance) už správně nefunguje
    • Jestliže prodyšnost není taková, jako když jste nakoupili oblečení s Helly Tech® membránou, pak je membrána pravděpodobně zanešená
    • Pokud potřebujete znovu aplikovat DWR vrstvu, tak to doporučujeme udělat po vyprání a před sušením.

    Jak prát oblečení s Helly Tech® membránou:

    1. Ujistěte se, že jsou všechny zipy zapnuté, aby neponičili povrch oblečení.
    2. Oblečení myjte teplou vodou v běžné pračce podle instrukcí na štítku uvnitř oblečení.
    3. Nepoužívejte žádnou aviváž ani jiná změkčovadla. Tyto přípravky snižují funkčnost materiálu.
    4. Helly Hansen doporučuje používá speciálních pracích prášků určených na membránové věci a používání podle jejich návodu. Pokud nemáte možnost nebo nechcete používat tyto prášky, pak doporučejeme používat tekuté prací prostředky bez dalších přísad (bez vůně, pěny a změkčovačů).
    5. Vhodný je použít prací program s dvěmi oplachovacími cykly. Druhý cyklus odstraní zbytky pracích prostředků, které můžou mít špatný vliv na spárvné fungování membrány.
    6. Po praní můžete bezbečně vysušit oblečení s Helly Tech®, abyste získali zpátky DWR vrstvu. Prosíme, vždy dodržujtu instrukce ohledně praní a sušení, které jsou uvedené na štítku uvnitř oblečení.

    Jak znovu získat DWR vsrstvu:

    1. Po vyprání vyjměte oblečení z pračky, pověste ho a nechce odkapat všechnu vodu.
    2. Ujistěte se, že jsou všechny kapsy a zipy zapnuté.
    3. Přečtěte si návod na používání vaší impregnace a nasprejujte ji na vaše oblečení.

    Oblečení poté můžete usušit v sušičce na nízkou teplotu a po dobu 50 minut. Teplotu můžete upravit podle štítku s informacemi ohledně sušení.